Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

COVID anketa: Što bi napravili kada bi imali slobodu izbora? Slobodu koju nemamo.

Autor:

Kategorija:

Ne ulazeći uopće u rasprave i špekuliranje o postojanju, porijeklu, razlozima za širenje virusa COVID 19, iako o tome, naravno, imamo svoje mišljenje, svjedočimo o tretiranju građana Republike Hrvatske kao stada glupih ovaca koje lajanjem usmjeravaju glasni psi tjerajući ih da pasu travu ondje gdje želi čoban koji svira u svoju frulicu, umirući od smijeha.
“Zašto tolike količine – nabavljali smo ga kada nismo znali tko će i kada prvi razviti cjepivo, većina se članica fokusirala na AstraZenecu, da bi se pokazalo da će Pfizer bit prvi. Ovo što se sada događa sa smanjenjem Pfizerovog cjepiva…procjepljivanje će biti odgođeno”, muca ministar Beroš kada ga pitaju zašto se stalo s procjepljivanjem. Pa priznaje kako Hrvatska nema puno mogućnosti okrenuti se drugim proizvođačima cjepiva, jer njihova cjepiva nisu prošla proceduru EMA-e – Medicinske agencije EU. A mi smo tek jedna od članica i to drugorazredna, te tvorevine.
Mađarska, koja u EU ima bolji status od nas, na primjer, nema tih problema – u Mađarskoj se cijepi cjepivima za koje su mađarski stručnjaci zaključili da su djelotvorna. Bez obzira na političke odluke Brisela. Ali za nas očito vrijede druga pravila.


Na portalu normabel.com odlučili smo stoga anketirati čitatelje što bi odlučili kada bi imali slobodu izbora. Slobodu koju nam svakog dana sve više oduzimaju.
Jedan mainstream portal prije koji je dan objavio anketu u kojoj su se čitatelji izjašnjavali kojim bi se cjepivom pristali cijepiti, dajući na izbor tek pet mogućnosti. No rezultati i tako sakato postavljene ankete očito nisu bili po volji, pa je ‘isparila’ s naslovne strane tog portala iako se još uvijek može pronaći u arhivi (u koju malo tko ide kopati, pa smo za svaki slučaj sačuvali screenshot).

Anketa je, nakon što im rezultati nisu bili u skladu s uređivačkom politikom, nestala


Naša anketa postavljena je puno šire. Znamo da su naši čitatelji inteligentni ljudi koji misle svojom glavom i veselilo bi nas da prije odluke sami prouče izvore iz kojih smo crpili podatke poput relevantnog web-a svjetski poznatog National Geographic-a, na kojem su pobrojana sva cjepiva koja se u svijetu, do sada, koriste. O svakom od njih na ovom su linku precizne informacije.
U anketi su, na početku, i dva ponuđena odgovora kojih nema na ovom linku, no možda će se netko od vas odlučiti i za njih?


Uostalom, evo naše ankete iz koje je razvidno da se ne mora birati samo između ‘Coca-cole i Pepsi-Cole’. Kliknite na svoj izbor, podijelite ovaj tekst i anketu, pa ćemo nakon što prikupimo dovoljno glasova moći analizirati rezultate.

[Total_Soft_Poll id=”2″]

Pročitajte više

Povezani članci