Home Naslovnica Do 30. travnja Rusi na plaćenom dopustu!

Do 30. travnja Rusi na plaćenom dopustu!

0
Do 30. travnja Rusi na plaćenom dopustu!

Prema službenim izvorima, na teritoriju Rusije do sada je zabilježeno 3548 slučajeva zaraze koronavirusom, a 235 osoba je izliječeno i otpušteno iz bolnica, a umrlo je 30 osoba.

Građani Rusije, osim naravno onih zaposlenih u službama neophodnim za normalno funkcioniranje države, a posebice medicinari, policija, vojska…, do konca travnja biti će na plaćenom dopustu, no uz strogo pridržavanje mjera propisanih za suzbijanje epidemije virusa COVID-19 – objavio je danas u svom obraćanju naciji predsjednik Vladimir Putin.

‘Svjesni smo da bi posljedice za naše gospodarstvo mogle biti katastrofalne, i to ne samo gospodarske već i socijalne i političke. No, najvažniji su nam ljudski životi koji nemaju cijenu’, pojasnio je Putinov dekret član Savjeta Ruske federacije Franc Klintsević.

Prema službenim izvorima, na teritoriju Rusije do sada je zabilježeno 3548 slučajeva zaraze koronavirusom, a 235 osoba je izliječeno i otpušteno iz bolnica, a umrlo je 30 osoba, prenosi agencija RIA FAN.

Za vrijeme posebnih mjera koje su donesene, u većini regija stanovništvu je zapriječeno napuštanje domova osim u posebnim okolnostima, no svaka regija u Rusiji može dodatno modificirati mjere sukladno svojoj posebnosti,

Tako je u nekim od regija, poput Trans-Bajkalske, tijekom trajanja mjera potpuno zabranjena prodaja alkoholnih pića, a u nekim drugim regijama u Rusiji takve su mjere već na snazi.