Home Naslovnica DOBRA STRANA EPIDEMIJE KORONAVIRUSA:

DOBRA STRANA EPIDEMIJE KORONAVIRUSA:

0
DOBRA STRANA EPIDEMIJE KORONAVIRUSA:

Zapovjedništvo terorističke organizacije ISIL zapovijedilo je svojim borcima da budu iznimno oprezni zbog pandemije koronavirusa i da ne putuju u Europu. osim ukoliko je riječ o bombašima samoubojicama, no i njima su izdane instrukcije kako se zaštititi od zaraze!

Iako su donedavno, naime, čelnici ISIL-a poticali svoje pristalice da napadaju ciljeve u Europi, nakon izbijanja pandemije savjetuju im da, dok se situacija ne stavi pod kontrolu, izbjegavaju ‘to zaraženo područje’, javljaju brojni svjetski mediji.

Njihove su se vjerske vođe potrudile i izvaditi sve što o zaraznim bolestima i o tome kako se ponašati kada zavladaju, citirajući neke odredbe iz šerijatskog zakona kojih bi se, zapravo, svi trebali držati:

“I bježi od onoga koji pati od gube kao dok bježiš od lava”

“Kad se neko od vas probudi iz sna, neka ne umoči ruku u posudu dok ju tri puta ne opere, jer ne zna gdje je ruka provela noć”

“Božiji Poslanik stavio bi ruku ili odjeću na usta kad bi kihnuo i na taj način utišao svoj glas”

Doduše, i prije pojave koronavirusa pripadnici ISIL-a uglavnom su lica prekrivali maramama, a o tome kako su dobro zaštićene njihove žene ne treba posebno niti pričati.

Onim pripadnicima ISIL-a koji se već nalaze u Europi nalaže se da tamo i ostanu, a onima koji su zaraženi, da zaraze što više ‘nevjernika’, stoji u tiskanom priopćenju grupe al-Naba, donosi londonski The Sunday Times.

Diljem Sirije i Iraka još uvijek djeluju grupe ISIL-ovih boraca, ali veliki broj njij je, priključivši se migrantskom valu, već smješten i zbrinut u državama Europske unije. Stotine tisuća ih čeka na granicama Turske s EU koja je, za sada, još koliko-toliko nepropusna, a na sjeverozapadu Sirije, izvan kontrole sirijskih vlasti preostala je pokrajina Idlib, naq granici s Turskom, u kojoj je, prema procjenama, između 50 i 70 tisuća naoružanih pripadnika te terorističke organizacije. Njih niti Turska ne želi na svom teritoriju, a službeni je Damask, sa svojim saveznicima, odlučan u namjeri da oslobodi i taj dio svog teritorija.