Home EU EU izdala Italiju!

EU izdala Italiju!

0
EU izdala Italiju!

Italija, koja je najpogođenija epidemijom koronavirusa, nakon (i ako) što sve prođe, mogla bi biti sljedeća bivša članica EU!

Naime, zemlji u kojoj ljudi umiru od epidemije, iako je i službeno zatražila pomoć od EU istitucija, pomoć je stigla iz tri države – Rusije, Kine i sa Kube! U Češkoj je zaplijenjena pošiljka medicinskih maski poslanih u Italiju, a najnovija vijest šokirala je Talijane:

Poljska je zabranila prelet zrakoplovima koji Talijanima dovoze pomoć iz Rusije – objavila je Komsomolska Pravda, medijski partner portala normabel.com.

‘Poljske vlasti zabranile su prelet ruskim vojnim transportnim zrakoplovima u kojima je u Italiju upućena pomoć i medicinski timovi, kao ruski doprinos borbi protiv epidemije COVID-19’, donosi ‘Komsomolka’.
Zrakoplovi su stoga, umjesto najkraćom rutom – preko Bjelorusije, Poljske, Češke i Austrije – do Italije, bili prisiljeni letjeti tisuću kilometara dužom rutom – preko Crnog mora, Turske, Grčke i Albanije!

http://normabelcom.wwwnl1-sr3.supercp.com/slijedi-li-nam-eu-ciao/

Kako je normabel.com već pisao, Talijani se još nisu oporavili od šoka koji je izazvala vijest o tome da su iz tvornice koja proizvodi testere na koronavirus, a kojih u Italiji kronično nedostaje, Amerikanci vojnim transportnim zrakoplovom iz Aviana odnijeli 500.000 tih testera ( po nekim izvorima i dvostruko više).

Sada, kada im u pomoć priskaču Kinezi, Kubanci i Rusi, Poljska, država koja je članica EU, zabranila je dopremu pomoći Talijanima preko svog zračnog prostora.

Stoga ne čude reakcije iz Italije u kojoj se skidaju zastave EU.