Home Are You Syrious? Europska komisija upinje se obezglaviti FRONTEX, jer sprječava hordama migranata ilegalan ulazak u EU!

Europska komisija upinje se obezglaviti FRONTEX, jer sprječava hordama migranata ilegalan ulazak u EU!

0
Europska komisija upinje se obezglaviti FRONTEX, jer sprječava hordama migranata ilegalan ulazak u EU!

Europskim ‘Nevladinim udrugama’ i mainstream medijima koji pušu u isti rog otvoreno se pridužila Europska komisija u nastojanjima da ‘razbiju’ hrvatsku granicu s BiH i Srbijom, te Mađarsku sa Srbijom, kako bi omogućili desetinama i stotinama tisuća ilegalnih migranata ulazak na teritorij EU!

Na Euro News TV komesarka petlja, no krajnji cilj joj je jasan – obezglaviti Frontex


Na čelo trabanata elita iz pozadine koji upravljaju svojim korisnim idiotima, stala je tako Šveđanka Ylva Johansson, ‘komesarka za domaće poslove i migracije’ koja je, u ime EK (u koju se s 20-ak debelo plaćenih članova njenog kabineta uvalila i ‘naša’ predstavnica Dubravka Šujica).
Gospođa Johansson zatražila je, niti više niti manje – smjenu Fabricea Leggeria, koji od 2015. godine obnaša dužnost izvršnog direktora FRONTEXA, jedne od rijetkih institucija EU koja svoj posao donekle obavlja kako treba. I to upravo zbog toga!
Članica EK traženje smjene čelnog čovjeka Frontexa – europske policije, optužuje da organizacija kojoj je na čelu sprječava ilegalne migrante da uđu na teritorij Europske unije!!!
Pri tom, ‘komesarku’ EK nitko da podsjeti što je zadaća FRONTEX-a: podrška zemljama članicama Unije u zaštiti vanjskih granica EU.


U sastavu snaga FRONTEX-a, u što sam se osobno uvjerio u proljeće prošle godine, specijalno obučeni policajci iz raznih EU država zajednički su krajnjim naporima uspjeli obraniti granicu Grčke i Turske koju su desetine tisuća bijesnih ilegalaca organizirano, uz prešutnu podršku turskih vlasti, pokušavali probiti na silu. Bilo je tu i suzavca i topovskih udara, pucnjave, protutenkovskih ježeva…
‘Frontex’ je dao veliki doprinos i našoj policiji – u tehnici, obuci i ljudstvo i bez njih bili bi značajno manje efikasni u zaštiti granice RH s BiH’, kaže mi sugovornik iz MUP-a čiji identitet ne želim javno iznositi da mu ne bih natovario probleme na glavu. Naime, naša je policija, ne policajci na terenu koji se nesebično izlažu probojima ‘osvajača’ štiteći nam državu, već ‘odozgo’, pod pritiskom iz Brisela počela ‘smekšavati’ postupanje policije na našim granicama.
Iz centrale EU i EK već su poduzeli prve korake –pokrenuta je nekakva istraga od strane Europskog ureda za sprječavanja prevara’ (OLAF), čiji istražitalji pretražuju sjedište FRONTEX-a koje smješteno u Varšavi, u Poljskoj.
Meta je izvršni direktor Fabrice Leggeri, 52-godišnji francuski policajac koji je karijeru započeo u postrojbama zaduženim upravo za sprječavanje prekograničnog ‘trafikinga’, zaštitu granica i vize. Stručnjak je za pitanja vezanim uz Šengenski sporazum, migracije i međunarodno pravo. Od 2000. do 2003. godine bio je zaposlen upravo u Europskoj komisiji kao nacionalni ekspert radeći na projektu ‘Integriranog menanđmenta vanjskih granica EU’ koji je i rezultirao uspostavljanjem FRONTEX-a. Nakon toga vratio se u državnu službu Francuske gdje je do 2007. godine bio na čelnim mjestima u nekim francuskim regijama, kada relazi u Ministarstvo obrane Francuske – na čelo Odjela međunarodnog i europskog prava, a dvije godine bio je i zamjenik veleposlanika Francuske u Južnoj Koreji. 2013. vraća se u Francusku gdje je, unutar Ministarstva unutarnjih poslova čelni čovjek Odjela za ilegalne migracije.

Izvršni direktor Fabrice Leggeri na meti je bivše učiteljice kemije iz Europske komisije jer Frontex ne dozvoljava ilegalni ulazak u EU!


Ylva Johansson, bivša učiteljica kemije i matematike, u politiku je ušla koncem 80-ih učlanivši se u Komunističku partiju Švedske, a se olako krenula uspinjati u hijerarhiji da bi ju njena Vlada 2019. instalirala u Europsku komisiju. Od kuda bi sada, mijenjala čelništvo FRONTEX-a. Naravno, ne bez blagoslovi svoje šefice Ursule von der Leyen koja je iste godine kada je Ylva Johansson na čelu EK zamijenila Jeana-Claudea Junckera, kod nas poznatijeg pop srdačnoj gesti upućenoj našem premijeru red kamerama, ali po teturavom hodu pri kojem su ga često znale ‘uloviti’ TV kamere.
Ali, vratimo se aktualnoj situaciji: pod medijskim plaštem pandemije koronavirusa, ilegalni migranti za koje ne vrijede mjere, lockdown, socijalne distance i slične ‘tričarije’ na koje su prisiljeni Europljani, i dalje nadiru. Svjedočimo njihovom svakodnevnom i sve agresivnijem nasilnom ponašanju – paljenju, pljačkama, ubojstvima… poput jučerašnjeg incidenta u središtu Sarajeva.

Avaz je jučer izvjestio o tučnjavi u sarajevskom Mercatoru

U nedavnoj policijskoj intervenciji zbog masovne tučnjave u migrantskom kampu Blažuj kod Sarajeva pronađene su ranije i određene količine eksploziva, oružja i streljiva, bijesni su se migranti sukobili s BiH policijom pri čemu su ozlijeđena dvojica policajaca, a oštećeno više od 20 policijskih vozila.

BiH N1 TV izvještava i o revoltu lokalne policije


Svima njima u BiH prvi je cilj ilegalno ući u Republiku Hrvatsku. Pa onda dalje. A obezglavljivanjem FRONTEX-a, Europska im komisija to želi omogućiti. Domicilnom stanovništvu u državama članicama EU prekipjelo je, neke od tih država koje su migrantima bile cilj počele su ih vraćati u prvu EU državu u koju su ušli. A to je u velikom dijelu Hrvatska.
Za razliku od dvanaestero naših predstavnika u Europarlamentu, ali i onih u Europskoj komisiji poput Dubravke Šujice, Nicolas Bay, francuski europarlamentarac, član stranke Rassemblement National, koja je nastala iz Front Nationala Jean-Marie Le Pena, ne šuti o tome:

Nicolas Bay oštro je osudio ponašanje komesarke iz Europske komisije


‘Ovaj “Lov na vještice“ dobro ilustrira projekt Brisela: otvoriti naše granice još više, dozvoliti još većem broju migranata da uđu u naše države i ovdje ostanu. Stoga je neophodno vratiti se starom načinu sprječavanja ulaska. FRONTEX bi, suprotno ovom, trebalo još više ohrabriti u zaštiti granica i odvraćanju migranata od kojih su više od 80 % zdravi odrasli muškarci!’, kazao je, između ostalog, Nicolas Bay.