Home Hrvatska Iskrena zahvala intervencijskim službama i volonterima

Iskrena zahvala intervencijskim službama i volonterima

0
Iskrena zahvala intervencijskim službama i volonterima

I sami angažirani oko posljedica potresa u Zagrebu, nismo se previše bavili pisanjem. Sada kada je prilika – želimo izraziti iskrenu zahvalu svim intervencijskim službama, – vatrogascima, policiji, medicinskom osoblju, pripadnicima civilne zaštite, pripadnicima HV-a, braniteljskim i navijačkim udrugama i svim onim pojedincima koji su samoinicijativno postali dio intervencijskih službi kada je to najviše potrebno.

Također zahvaljujemo i onim drugim “haterskim” udrugama i pojedincima što se previše ne miješaju u stvari u kojima nisu korisni!

Iako su zlobnici na početku krize s korona virusom sugerirali da smo razjedinjena nacija koja nije u stanju zasukati rukave – svi mi zajedno smo im dobro dobro zatvorili usta – i to je važno – poslati poruku zlobnicima da nisu dobrodošli sa svojim objedama i manipulacijama. Bez obzira na spol, političko uvjerenje, seksualnu orijentaciju, godište ili nacionalnost – svi smo mi danas u istoj – potencijalno za život opasnoj situaciji – neka čovjek bude čovjeku čovjek, a ne vuk!

Također, bi željeli naglasiti da se u ovom osjećaju nesigurnosti ne zaboravi na obavezno socijalno distanciranje – ne zato jer je tako naredio vrh, nego zato jer tako svi postajemo volonteri i dio tih intervencijskih službi. Upozorite rodbinu, susjede, poznanike za koje primjećujete da vlastitu odgovornost za sigurnost svih nas, poglavito naših starijih stanovnika drže tehnički u svojim rukama, da se uzobilje, strpe i koncentriraju na prioritete.

Također – svim širiteljima lažnih i uznemirujućih vijesti – putem društvenih mreža ili bilo kojeg drugog načina online komunikacije proučujemo, od danas pokrećemo posebnu rubriku pod nazivom “Disturbed hall of shame” – pod hashtagom #DHShame – i svaku javnu objavu na koju naiđemo – screenshotamo i objavljujemo trajno – pritom ne skrivamo imena i fotografije – jer ono što je Vama zabava – nekome je teška trauma!

Čuvajte sebe i druge!