Home EU Liberalna politika ubija Europu

Liberalna politika ubija Europu

0
Liberalna politika ubija Europu

DVANAEST ZVJEZDICA MOGLO BI DOBITI I POLUMJESECE

‘Sramotno je što se događa! Gubite svoj identitet i kulturu’ – Donald Trump

‘U Europi je to zabranjeno reći, ali migracije su organizirana invazija!’ – Viktor Orban

‘Molim vas da prenesete poruku mog divljenja velikom i uspješnom narodu Mađarske!’, rekao je neki dan u telefonskom razgovoru s mađarskim premijerom Orbanom američki predsjednik Donald Trump, referirajući se posebno na odlučnost naših susjeda u zaštiti svoje granice od poplave migranata, objavio je na svom Twitter profilu ministar vanjskih poslova Mađarske Zoltan Kovacs. Ovog mjeseca, ministar Kovacs je u sklopu svog posjeta SAD-u obišao i ogradu koju je ta država sagradila kako bi se zaštitila od ilegalnih migracija s juga, kao što to čini i Mađarska.

Tom je prilikom, impresioniran, na svom Teitter-u objavio i kratki video isječak s tog obilaska uz komentar: ‘Kada se posao shvati ozbiljno’.

‘Sramota je ovo što se događa u Europi – sramotno je što vlasti dozvoljavaju ovakvo naseljavanje migranata! Ja imam europske korijene – po ocu sam Nijemac, po majci Škot! Ali Europa gubi svoj identitet i svoju kulturu – pogledajte oko sebe!’, kada je to još u ljeto 2018. godine rekao za britanski The Sun američki predsjednik Donald Trump, europski mainstream mediji su se ismijavali iz njega, neskriveno ga nazivajuči paranoičnim, neuračunjivim…, kao što to neprestano i rade.

I 2019. godine u Velikoj Britaniji je, zabilježio je Global Village Space, već treću godinu za redom, najpopularnije ime za novorođene Britance – Muhammad. Very British, zar ne? Razne varijacije imena proroka Muhameda došle su na prvo mjesto i u velikim gradovima Njemačke, Nizozemske, Švedske…

Taj je europski trend još prije dvije godine prokomentirao novinar Raymond Ibrahim i ustvrdio kako je, zapravo, riječ o jednom od elemenata Jihada – ‘svetog rata’ za širenje islama. Ali to je zacijelo pretjerivanje.

No da s Europom puno toga ne valja, puno prije Trumpa shvatili su rijetki, među njima i moja malenkost, no proglašavani smo od mainstream medija ksenofobima, nacionalistima…

Možda su u pravu? Jer, etnička slika Europe već se ubrzano mijenja. Recimo, u gradu Ronneby na jugu Švedske između 60 i 89% predškolske djece ne zna jezik države u kojoj žive. U razgovoru za Švedski radio Monica Berggren, ravnateljica jedne predškolske ustanove u tom gradu stidljivo se i vrlo obzirno požalila kako sve češće imaju ‘problema u komunikaciji s djecom, što im je ujedno i izazov u radu’.

Camilla Widerström, jedna od učiteljica u istoj ustanovi pojasnila je kako ona i njene kolege ‘imaju poteškoća jer ne razumiju djecu, a djeca ne razumiju što im oni govore’. Pokušali su uspostaviti komunikaciju preko roditelja djece, no niti to nije bilo uspješno budući da švedski ne govore niti oni. No ipak se snalaze, a planiraju se kadrovski pojačati s učiteljima koji su iz istih zemalja iz kojih su i djeca.

I ravnateljica i učiteljica su vrlo politički korektne i sklone multikulturalnom društvu, ali…

Za razliku od, na primjer, gospođe Christine koju je prije dvije godine švedski sud osudio na tri mjeseca zatvora i oko 600 eura sudskih troškova zbog ‘govora mržnje’. Na facebook profilu tada 65-godišnje Christine objavljen je status u kojem tvrdi kako je ‘prosječnog kvocijenta inteligencije u Švedskoj rezultat masovne imigracije u tu zemlju’.

Sudac nije uvažio argumente njezine obrane kako pristup njenom profilu ima više osoba, ali i kako je dvije godine prije toga, Christine pretučena do krvi od strane bande ‘maloljetnika-izbjeglica bez pratnje’, a uz brojne ozljede je, prema pisanju nekih portala, stradala i od amnezije. Policija nije uspjela detektirati i prijaviti počinitelje. No ista ta policija uspjela je Christine podvrgnuti višekratnom isljeđivanju, zaplijeni telefona, tableta, kompjutora, a sam zapisnik s tih isljeđivanja sadrži čak 150 stranica!

Christine je u liberalnoj Švedskoj naprosto izašla iz utvrđenog i prilično uskog, ali i institucionaliziranog ‘Koridora mišljenja’.

Za ilustraciju, prije koju godinu facebook je naprosto blokirao mog prijatelja Šveđanina jer je na svom profilu, zamislite, prenio citat iz intervjua Viktora Orbana objavljenog u britanskom The Guardian-e!

Pa vratimo iz hladne Švedske ovdje u susjedstvo, premijeru Viktoru Orbanu. Mađarski premijer je neki dan, u razgovoru sa svojim kolegom iz Slovačke, dok su obilazili ogradu na granici sa Srbijom koja njegovu državu štiti od ilegalnih ulazaka, rekao doslovno: ‘To je u Europi zabranjeno reći, ali migracije su organizirana invazija!’ Da je Šveđanin i da to napiše na svom facebook profilu, zacijelo bi završio iza rešetaka. Na dulje vrijeme.