Home Hrvatska ‘Lijepa li si’ važnija od korone!

‘Lijepa li si’ važnija od korone!

0
‘Lijepa li si’ važnija od korone!


Njemački, ‘naši’, ali i mnogi drugi svjetski tabloidi još uvijek histerično razvlače video s hrvatskog Jadrana na kojem vratar njihove nogometne reprezentacije Manuel Neuer uživa odmarajući se u dobrom društvu uz domaću hranu, piće i pjesmu.


E da, ali ne bilo koju pjesmu. Njemački reprezentativac između ostalih pjesama zapjevao je i pjesmu ‘Lijepa li si’ Marka Perkovića Thompsona!
‘Manule Neuer optužen je da je pjevao pjesmu koju pjeva grupa optužena za glorificiranje fažizma!’ – ovakvi i slični naslovi vrište s naslovnica. U orgazmičkom ih zanosu prenosi ovdašnji mainstream mediji, ali i ostali – iz ‘regiona’. Novinari opsjedaju golmana, zivkaju njegovog menadžera, ‘stručnjaci’ analiziraju stihove pjesme, pa se zgražaju čak i nad činjenicom da rijeka Neretva teče Hrvatskom. Već se čuju glasovi da se Neuera udalji iz nogometa. Streljanje još uvijek ne spominju.

Smatra li Zuroff da su i na ovoj snimci svi ‘fašisti ili barem idioti’?


Što se, zapravo, dogodilo?
Golman minhenskog Bayerna Manuel Neuer odmara se s na hrvatskoj obali s prijateljima. Obišao je Šipan, Omiš, Dubrovnik, Brela… Svuda lijepo dočekan i pogošćen. Dobro društvo, domaća hrana, vino, pjesma. Na svakom se od tih veselja i zapjevalo, a veselice bi ponekad netko od prisutnih mobitelom snimio za uspomenu. No sa jednog veselja, gdje je na repertoaru, uz mnogo drugih, bila i pjesma ‘Lijepa li si’, svojevrsna alternativna hrvatska himna, snimku je snimatelj očito proslijedio prijateljima, da se pohvali, sigurni smo, bez zle namjere. Netko ju je potom postavio na Facebook i tako je stigla do nekog ‘dežurnog domaćeg antife’ koji je, potom sastavio popratni tekst i odaslao dalje, svojima.
Već toliko puta provaljen ‘modus operandi’ ovaj je put nadmašio slične slučajeve. Vijest o njemačko-hrvatskom rasistu, nacistu, ustaši, koljaču…, servirana je ‘online’ za ovakve operacije uvijek spremnoj ‘antifa’ mreži i u nekoliko je dana obišla svijet.
Dovoljno je na Google ukucati uz ‘Manuel Neuer’ i ‘Croatia’, ‘Kroatien’, ‘Croatie’…, pokušati slično na ruskom, turskom, hebrejskom, hindu…
Odjednom, nestaje pandemija koronavirusa, stali su svi ratovi, zamrznut je trgovinski rat SAD i Kine, svjetsko gospodarstvo cvjeta… Najvažnija vijest je nesretni njemački nogometaš koji ljetuje u Hrvatskoj, dobro se zabavlja i pjeva s prijateljima na plaži!
Javio se čak i samozvani živopisni ‘lovac na naciste’ Efraim Zuroff koji je žestoko napao njemačkog reprezentativca na svom twitteru zaključujući kako je pitanje je li Neuman ‘fašist ili samo idiot’!
Dok za Zuroffa malo tko više dvoji da je i jedno i drugo.