Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Mi pišemo slobodno! Tako se sada i zovemo. Zato nas i miniraju, proganjaju, mrze… Prisjetimo se zajedno zašto. (1. dio)

Autor:

Kategorija:

Podešavajući naš mali portal na novo ime – slobodno.com – prebacujući dio materijala s bivše domene na novu, iznenadili smo se i sami što smo sve, samo u posljednjih nešto više od godinu dana objavili. Prvi smo otkrili da je koronavirus umjetno stvoren i patentiran, razotkrili smo i spriječili pokušaj institucionalizirane pljačke iz državnog proračuna, prvi i jedini imali još početkom 2020. svog izvjestitelja iz Kine…

Siječanj/veljača 2020. Imali smo prvi (i jedini) izvještaje iz zaražene Kine! Naša je dopisnica zbog reportaže završila čak i u COVID bolnici!

Pa odlučili, u nekoliko nastavaka, napraviti malu retrospektivu, osvježiti i svoje i vaše sjećanje, ali i, pa zašto ne, pohvaliti se manjim dijelom svega što je naš ‘mali portal’ kojeg radimo samo dvojica – moj ‘Hrvatski Snowden’ koji brine o tehničkom dijelu, i ja koji se bavim sadržajem,  uspio u tom razdoblju objaviti. Za ovaj prvi dio, odabrao sam tek manji dio tekstova vezanih uz ‘pandemiju’. Kliknite na linkove, pročitajte, pogledajte datume…, puno će toga bizi jasnije.

Koronavirus ‘divlja’ svijetom već više od 15-ak mjeseci, a krenuo je, navodno iz Wuhana, iz Kine. Slobodno.com, u to vrijeme, dok Martinu Dalić premijer Plenković još nije bila instalirana u ‘Podravku’, normabel.com, bio je prvi i jedini medij, ne samo u Hrvatskoj već puno šire, koji je imao svog izvjestitelja na licu mjesta – u Kini!

Naime, Daria Aslamova, specijalna dopisnica moskovske ‘Komsomolske Pravde’, našeg medijskog partnera, ali i moja ‘bolje polovica’, odletjela je u Kinu početkom veljače 2020., kada se zbog dramatiziranja mainstream medija u tu najmnogoljudniju zemlju na svijetu nitko nije usudio ući, da bi se tamo uvjerila kako stvari uistinu stoje. O tome kako je lutala opustjelim Pekingom, završila u bolnici zbog sumnje na zarazu, kako su Kinezi odmah napravili aplikaciju za smartphone na kojoj se može pratiti svaki zaraženi, oboljeli ili samoizolirani u blizini, te o ostalim dogodovštinama, objavili smo tri reportaže.

U priču o ‘šišmišu iz Wuhana’ koji je kriv za virus koji je potpuno promijenio naše živote, a još se uvijek ne nazire kraj prevarama koje putem mainstream medija plasiraju oni koji su stvarni krivci za sve, posumnjali smo u startu. No nismo se odmah uvukli u priču već ju dobro istražili, koristili otvorene, ali i one zatvorene izvore čija smo vrata na silu razvaljivali, da bi došli do istine. I to je jedan od glavnih razloga neprestanih napada na nas sa svih strana. Naime, prvi smo i zacijelo jedini otkrili šokantnu informaciju: Koronavirus patentiran je u SAD-u prije 5 godina kao živi virus! I nije to nikakva ‘teorija zavjere’ već istina koju smo potkrijepili i konkretnim, relevantnim dokazima – objavili i faksimile patentnog ureda u Americi, imena znanstvenika koji su ga razvili, datume kada je pokrenut postupak patentiranja…!

Javnosti smo pokazali i faksimile – prijavu patenta ‘Korona virus’, i još puno toga poput imena znanstvenika i institut u kojem je proizveden!

No to je bilo još uvijek razdoblje kada su vjerovali da će nas ignoriranjem, prešućivanjem, obeshrabriti, ušutkati…

WHO i njegovi brabonjci u Hrvatskoj nas sigurno mrze zbog mnogočega – na primjer, 21. veljače ove godine, objavio sam tekst u kojem sam najavio kako bi se u Tanzaniji, čiji je predsjednik tu organizaciju i njena cjepiva najurio iz države, moglo nešto dramatično dogoditi. Predsjednik Tanzanije naglo je, ‘od srčanog udara’, umro za manje od mjesec dana!

John Magnufi, hrabri predsjednik Tanzanije koji je još ranije dokazao neučinkovitost PCR testova, a naposlijetku potjerao emisare WHO skupa s cjepivima iz države, ‘neočekivano je umro od iznenadnog srčanog udara’ 17. ožujka, za manje od mjesec dana nakon što smo najavili kako će se WHO, +Duboka država’ sa svojim ‘gospodarima iz sjene’, zacijelo osvetiti.

Aktualnoj vlasti smo se gadno zamjerili kada smo u drugoj polovici ožujka ‘otvorili’, tek jedan u podugačkom nizu skandala, mutnih poslova, korupcije, lopovluka, no ovaj je bio vezan upravo za ‘pandemiju’ patentiranog virusa: Na brzinskoj, telefonskoj sjednici Vlade RH, naši su vrli vlastodršci galantno odlučili kako će, po ubrzanom postupku, za ‘interventni uvoz’ zaštitnih maski iz Kine iz državnog proračuna isplatiti 19 milijuna kuna predujma tvrtki koju tek su koji mjesec prije osnovala braća, mladi poduzetnici iz Pule!

Vjerodostojni ‘majstori’ iz Vlade RH namjeravali su, umjesto besplatnih, potrošiti desetke milijune kuna iz proračuna za maske koje su, bez ikakvog natječaja, na telefonskoj sjednici, naručili od tvrtke koja je osnovana tek koji mjesec ranije. Najvjerojatnije upravo zbog tog prljavog ‘deala’. Spriječili smo ih!

I to unatoč tome što nam je NR Kina ponudila donirati iste te maske, dakle besplatno! Što su naši ekonomski i diplomatski genijalci s gnušanjem odbili. Nisu se čak potrudili za istu stvar raspitati kod nekoliko renomiranih veledrogerija koje se desetljećima bave tim poslom. Naravno da nam je bilo odmah jasno kako postoje samo dvije mogućnosti – ili su ljudi u Vladi RH koji su to odlučili potpuno nesposobni idioti ili je riječ o korupciji, profiterstvu u stanju epidemije koje je ravno ratnom profiterstvu. Doduše, ostala je i treća mogućnost, da je riječ o sintezi prve dvije. Zapravo nam se ta činila i najvjerojatnijom.

No zadovoljština nam je bila što je, nakon našeg teksta izbio skandal koji nisu uspjeli zataškati ni njihovi poslušni psići iz mainstream medija, pa nam poduzetna mlada braća nisu uvalili skupe maske ‘taleći’ se s nekim ‘odozgo’. Ipak, uputili smo upit Vladi RH. Odgovor, naravno, nikada nismo dobili. Zapravo jesmo, prije mjesec dana. Neizravan. Zato se danas i zovemo – slobodno.com!

Pročitajte više

Povezani članci