Home Ostalo Mitrovica info donosi: ŠID | Srbija – radikalni pojedinci druge prisiljavaju na sudjelovanje u vjerskim obredima

Mitrovica info donosi: ŠID | Srbija – radikalni pojedinci druge prisiljavaju na sudjelovanje u vjerskim obredima

0
Mitrovica info donosi: ŠID | Srbija – radikalni pojedinci druge prisiljavaju na sudjelovanje u vjerskim obredima

Kada sam prije nekoliko dana ‘upao’ u prihvatni centar ‘Adaševci’ kod Šida, na samo koji kilometar od granice s Hrvatskom, neugodno iskustvo imao sam samo s jednim zaposlenikom srpskog ‘Komesarijata za izbeglice’ koji je bio dežuran u centru, dok su mi srpski policajci velikodušno pomogli, čak i brinuli o mojoj sigurnosti. Te večeri situacija u prihvatnom centru bila je relativno mirna. Oko tisuću migranata, koliko ih je tamo smješteno, mahom Pakistanaca i Afganistanaca, čekalo je u redu za večeru ili su se ‘igrali’ sa svojim smartphone-ovima planirajući kako se ilegalno prebaciti preko granice u Hrvatsku. No ove noći mi je iz Srbije stigla zanimljiva poruka i tekst s lokalnog portala ‘mitrovica.info’.

Izgleda da sam se na vrijeme vratio doma.

Kako prenosi Mitrovica Info – u centru Adaševci iz kojeg smo izvještavali prošli tjedan došlo je do organizacije štićenika centra – kojom prilikom kroz organizirano klanjanje i uzvikivanje “Allahu Akbar” pokušavaju fizički prisiliti i ostale štićenike centra na sudjelovanje u vjerskom obredu .

Nekolicina ih snima obred mobitelom.

Kliknite za cijeli članak