Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Multimilijarder se razotkrio: Poziva na nezakonit rat u Siriji

Autor:

Kategorija:

George Soroš – toliko spominjano ime – s jedne strane samoprozvani filantrop i humanitarac, s druge strane raskrinkani bogataš koji utječe na svjetske politike s još nejasnim izvorom autoriteta i kredibiliteta, ali i motiva, na svom blogu poziva europske čelnike da se pridruže Erdoganu, optužujući Rusiju i Putina za krizu izazvanu u Siriji, koja kao posljedicu ima ogroman val migracija (prema Sorošu – Putin je odgovoran za nastanak mase od 6 milijuna izbjeglica) – ali ne u prve susjedne države koje nisu zahvaćene ratnim zbivanjima – već niti pet niti šest na sjever i središnju Europu.

Putina proziva za ratne zločine počinjene od strane ruske vojske u Siriji, dok Assada naziva najvećim barbarom ikad viđenim nakon Staljina kojieg između ostalog u tekstu optužuje za napad kemijskim oružjem protiv vlastitog naroda. U više navrata čitali smo o tome događaju, pa čak i od ‘uglednog’ Guardiana te je sam događaj ostao obavijen velom tajne u nekakvom nedostatku relevantnog dokaza.

Optužuje Assada i za ciljane napade na svoje civilne oponente, kao i namjerno gađanje dječjih vrtića, bolnica i škola s ciljem ubijanja i ozlijeđivanja onih koji pružaju skrb i brigu.

Također tvrdi, da je rusko zrakoplovstvo namjerno ciljalo 14 kampova u kojem su se nalazili izmješteni stanovnici Idliba, kao i da su se posljednjih tjedana napadi na kampove intenzivirali, potiskujući stotine tisuća ljudi iz kampova prema turskoj granici. Tvrdi da je službenu Ankaru ova situacija zaprepastila – pa su migrante koji se već nalaze na turskom teritoriju uputili neka se zapute u Europu, a što je po Soroševom razlog za izbijanje krize na Tursko-Grčkoj granici.

Sorošev tekst u originalnom izdanju možete pročitati ovdje: https://archive.li/MCrhm (u neizmjenjenom obliku)

Link na Sorošev blog

Za one koji žele znati više

George Soroš se često svojim utjecajem pojavljuje u zonama ratnih sukoba, gdje prema nekim izvorima kroz svoj institut “Open society (otvoreno društvo)” financira i kontrolira razne nevladine “neprofitne” organizacije diljem svijeta, a ima i aktivnu podružnicu u hrvatskoj “Institut Otvoreno društvo – Hrvatska”.

Tijekom ratnih zbivanja u bivšoj Jugoslaviji, bio je žestok protivnik politike dr. Franje Tuđmana, povodom čega je financirao različite projekte opozicije Franje Tuđmana.

Godine 2002. postao je i odlikovani ponosni nositelj odličja “Reda kneza Branimira s ogrlicom” koji mu dodjeljuje tadašnji predsjednik Mesić.

Red kneza Branimira s ogrlicom je odlikovanje Republike Hrvatske koje zauzima sedmo mjesto u važnosnom slijedu hrvatskih odlikovanja. Red je ustanovljen 10. ožujka 1995. godine.

Mesić uručuje odlikovanje Georgu Sorošu | Izvor – screenshot youtube videa

Red kneza Branimira s ogrlicom dodjeljuje se dužnosnicima i djelatnicima u tijelima državne vlasti, čelnicima diplomatsko-konzularnih predstavništava i predstavništava međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske i njezina odnosa s drugim državama. (Wikipedia).

Slikovni rezultat za mesić soros
George Soroš i bivši predsjednik Ivo Josipović

Nedavno je Soroš mlađi objavio fotografiju na svom Twitter profilu s premijerom Plenkovićem, nakon sastanka na svjetskom ekonomskom forumu..

..razgovarali su o rješenjima za demografiju i važnost europskog puta zapadnog balkana

Pročitajte više

Povezani članci