Home EU Umjesto briselskog diktata postoji drugi put – nacionalni identitet i karakter umjesto ropstva.

Umjesto briselskog diktata postoji drugi put – nacionalni identitet i karakter umjesto ropstva.

0
Umjesto briselskog diktata postoji drugi put – nacionalni identitet i karakter umjesto ropstva.

Prije tjedan dana mađarski je premijer Viktor Orban održao ‘Govor o stanju nacije’ čiji puni transkript na engleskom jeziku možete pročitati ovdje i svakome od vas toplo savjetujem da ga pročita u cijelosti, te pokuša zamijeniti ‘Orban’ sa ‘Plenković’, ‘Mađarska’ s ‘Hrvatska’… Bruxelles, Soros, MMF i EU funkcioniraju u obje varijante.

Ovdje, na normabel.com, donosimo tek neke izvatke iz Orbanovog povijesnog govora održanog povodom desete godišnjice njegovog dolaska na čelo susjedne nam države.

Čitajući, miješali su se u meni osjećaji divljenja, ali i zavisti. Zavisti, ne jala. U više navrata sam se uhvatio kako sa tugom, sjetom, i osjećajem bespomoćnosti pokušavam Orbanovo ime zamijeniti s nekim domaćim, Mađarsku s Hrvatskom… No, zacijelo sam ja specifičan, većina je kod nas prezadovoljna s ovakovom situacijom i stanjem kakvo je tu. Uostalom, svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje.

Ovo objavljujemo jer nismo sigurni da će to napraviti mainstream mediji. Oni su zauzeti ‘puno važnijim stvarima’ – karnevalima u Imotskom i Rijeci, Jovanki Obersnel, na primjer.

With robust growth in the last quarter of 2019 and improving credit ratings, the Hungarian economy remains among the best performing in Europe, according to the State Minister of the Finance Ministry András Tállai.

Izvor: rmx.news

Viktor Orban o Mađarskoj prije 100 godina:

Prije sto godina ime mađarskog premijera bilo je Károly Huszár. Da je on tada govorio ovdje o stanju nacije, morao bi reći da smo pretrpjeli ogroman gubitak – puno ljudskih života u Velikom ratu, u kojem nije pošteđena nijedna naša obitelj. Zajedno sa svojim saveznicima izašli smo iz tog rata na gubitničkoj strani. Austro-ugarska monarhija – koja je pružala državni okvir za naše živote – bila je uništena.

Viktor Orban o Mađarskoj i Srednjoj Europi:

Vlastitim smo očima vidjeli raspad Čehoslovačke, raspad Jugoslavije i rasturanje Sovjetskog Saveza. Danas, sto godina nakon trijanske smrtne kazne, mogu vam reći da smo mi živi i da Mađarska još uvijek postoji. I ne samo da smo živi, već smo pobjegli iz stiska okolnog kruga neprijatelja. Umjesto Čehoslovačke i Jugoslavije sada imamo Slovake, Slovence, Hrvate i Srbe. I vidim da zajedno sa Slovačkom, Srbijom, Hrvatskom i Slovenijom na ponovno uspostavljenim nacionalnim temeljima možemo pronaći zajednički interes i široku suradnju. Čak možemo stvoriti i saveze. Povijest je stanovnicima Srednje Europe ponovno pružila priliku da izgrade novi sustav saveza temeljen na svojim nacionalnim interesima. Na taj način oni se mogu zaštititi od prijetnji koje dolaze i sa Istoka i sa Zapada.

Viktor Orban o nacionalnom samopoštovanju:

Uspon svakog naroda počinje jačanjem samopoštovanja. Pogledajte samo na dva najnovija primjera sa Zapada: Trumpovu Ameriku i uspjeh Borisa Johnsona. Samopoštovanje građana u problematičnoj zemlji može se vratiti samo zajedno s onim njihove nacije. Dakle, ključ za napredak prema gore je vraćanje nacionalnog samopoštovanja.

Viktor Orban o ciljevima i dostignućima u zadnjih 10 godina:

Postavili smo sebi cilj dokazati sebi i svijetu – da smo i dalje netko, a ne oni koji skrušeno traže kredite MMF-a i novac EU. Jednostavano je. Trebalo je samo otkriti tko smo, pokazati da smo Mađari: s tisuću godina kršćanske državnosti…

Kada smo vidjeli da putovi koje su nam označili Bruxelles i Washington nisu održivi, bili smo prisiljeni stvoriti novi. Duboko smo udahnuli, postavili temelje i napokon dobili kršćanski, nacionalni ustav.

Vratili smo MMF-u novac koji su nam posudili prije roka, stvorili smo 850.000 radnih mjesta, uredili financije, radnicima vratili poštovanje i uvažavanje, obitelji su dobile mjesto u društvu koje im pripada, pokrenuli smo ujedinjenje nacije i povezali smo mađarske zajednice preko granica s matičnom državom. U gospodarskim izvješćima koja su ovog tjedna objavljena u Bruxellesu, u 2019. godini Mađarska ima najbrže rastuće gospodarstvo na ovom kontinentu!

Viktor Orban o Bruxellesu:

Oni odbijaju prihvatiti da u ovom dijelu svijeta, oslobađajući se liberalnog teoretiziranja, možemo izvući našu slobodu iz tri jednostavna kršćanska zakona: stekli smo sposobnost razlikovanja dobra od lošeg; Bog nas je sve stvorio na svoju sliku, tako da smo svi jednaki – bez obzira na podrijetlo i boju kože; a kršćanstvo nas uči da činimo drugima onako kako bismo to učinili prema nama. Europa je zaboravila da se svijet političkih sloboda može izgraditi iz tih zakona. Ono što se dogodilo i događa u Mađarskoj ne može se izraziti na liberalnom jeziku Bruxellesa.

Viktor Orban o mađarskom putu:

Umjesto briselskog diktata postoji drugi put – mađarski način života – smanjenje poreza, proizvodnja umjesto duga, rad umjesto socijalnih davanja, poduzetništvo umjesto oštre prakse, domoljubno gospodarstvo umjesto globalističkog trgovanja, nacionalni identitet i karakter umjesto ropstva i mađarske djece umjesto migranata. (!)

Viktor Orban o komunistima, liberalima, Sorosu i EU:

Mađarsku je skoro do bankrota dovela vlada bivših komunista koja je provodila liberalnu politiku.

U stvari, ne postoje liberali: liberali nisu ništa drugo do komunisti sa fakultetskom diplomom. Da smo se savjetovali s njima, sada bi Mađarska bila na odjelu intenzivnog liječenja, s cijevima MMF-a i briselskim kreditom pričvršćenim za svaki ud. A prsti na ventilima koji reguliraju protok kredita pripadali bi Georgeu Sorosu. Taj George Soros pokušao je u zadnjih 30 godina opljačkati Mađarsku u tri zasebna navrata!

Prvi put to je bilo početkom devedesetih, kada je želio otkupiti sav državni dug države: čitav mađarski državni dug u rukama jedne osobe, sudbina svakog Mađara u rukama Georgea Sorosa!

Uspjeli smo to, a zahvalnost i priznanje zaslućuje József Antall koji je to spriječio.

Sjećam se 1994., kada nas je Soros drugi put htio opljačkati. Pokušao je oteti OTP banku, koja je tada bila jedinstveno dominantna mađarska banka. Novac gotoco svakog našeg građanina prešao bi tako u ruke jedne osobe! Nije mu uspjelo.  Zahvalnost i priznanje zaslužuje za to Gyula Horn jer nije to dopustio. Danas sve veći uspjeh OTP-a dokaz je da je imao pravo.

A čak se i mladi mogu sjetiti trećeg pokušaja!

U 2015., mreže krijumčara ljudi prerušene u organizacije za ljudska prava dovele su stotine tisuća migranata na mađarsku granicu. A kad je Europa već pucala pod težinom migracija, Soros je objavio da je spreman ponuditi kredit za financiranje naselja za milijun migranata godišnje. Imajte na umu da je Sorosov plan, planirano naseljavanje grupa stranog stanovništva, još uvijek na dnevnom redu: operacija je u tijeku i moramo se čvrsto i nepokolebljivo, obraniti!

Viktor Orban o ‘populizmu’:

Navikli smo smo na ‘predavanja o demokraciji’ u kojima nam tvrde kako ‘je onaj koji ne pleše na melodiju liberala, populist’. Uveli su si novu verziju pojma “klasni neprijatelj”. Ali dragi prijatelji, oni koji daju obećanja i odrćavaju ih nisu populisti, već demokrati. I mi Mađari ne bismo se trebali ustručavati svrstati sebe u tu kategoriju.