Home EU Plenković otvara hrvatske granice migrantima?

Plenković otvara hrvatske granice migrantima?

0
Plenković otvara hrvatske granice migrantima?

‘Pod pritiskom Vijeća Europe, hrvatski premijer Andrej Plenković dao je do znanja kako Hrvatska mijenja odnos prema migrantskoj krizi te kako će dozvoliti ilegalnim migrantima koji se deklariraju kao maloljetnici bez pratnje, ulazak u Hrvatsku!’, donosi ‘Voice of Europe’.

Najapsurdnija i vrlo znakovita jest činjenica kako je cijela ova priča prošla nezapaženo u hrvatskim mainstream medijima, tim više što se na takav potez premijer Plenković odlučio nakon dva susreta – s predsjednicom V ijeća Europe koje je prema VOA izvršilo pritisak na RH, a na čijem je čelu upravo kadar Andreja Plenkovića – bivša ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić, te nakon susreta kojim se hrvatski mainstream mediji također nisu bavili, a niti ga je premijer komentirao – onaj sa sinom notornog Georga Sorosa – Alexanderom Sorosem. Sam se Soros tom prilikom pohvalio na svom twitter profilu kako je s Plenkovićem razgovarao o ‘demografskim problemima, prijetnjama europskim integracijama, te važnosti usmjeravanja ‘Zapadnog Balkana’ na europski put.

Granica kod Velike Kladuše – foto: Robert Valdec – normabel.com

Prema istom izvještaju, na sugestiju Marije Pejčinović Burić, bivše Plenkovićeve ministrice, a sada formacijski nadređene s pozicije generalnog sekretara Vijeća Europe, hrvatski je premijer izjavio kako izvršenje te ‘sugestije’ ‘ne bi trebao biti problem’.

Da podsjetimo na nekoliko činjenica – maloljetni migranti bez pratnje roditelja su svi oni koji izjave da su maloljetni, odnosno kao datum svog rođenja, budući da najveći broj nema nikakve valjane isprave, navedu datum kojim ‘uštimavaju’ svoju dob na manje od 18 godina. Već je razotkriveno, također sakriveno od očiju šire javnosti, kako su neki od takvih ‘maloljetnika’ već tridesetogodišnjaci, no uz svesrdnu logistiku nevladinih udruga financiranih iz raznih fondacija, takve im priče prolaze diljem Europe.

Valja se podsjetiti i na nadljudske napore hrvatske policije, granične i interventne, koja danonoćno, često u nemogućim uvjetima, štiti hrvatsku granicu od navale ilegalnih migranata izlažući se napadima, zarazama, a ponajviše kritici nevaldinih udruga i mainstream medija. Ti isti ljudi, po ovom bi tumačenju dogovora premijera Plenkovića s Pječinović Burić sada trebali otvorenih ruku propuštati na terotorij RH svakog tko izjavi da je maloljetan i zbrinuti ga u prihvatnom centru. A država koja sve dublje tone u gospodarsku krizu kojoj završni udarac zadaje epidemija virusa COVID-19 i čiji građani ne znaju što će i hoće li imati za jesti kroz koji mjesec, sve će to, naravno, morati financirati. Zapravo, ne država, već ti isti građani koji, još malo, neće moći prehraniti niti sami sebe.

VOA u svom izvještaju napominje kako Hrvatska predsjedava Vijećem Europe od siječnja 2020. godine, pa sve do lipnja, te kako u tom razdoblju namjerava ostvariti dva ‘cilja’ – ulazak u Šengensku zonu i uvođenje Eura umjesto nacionalne valute – Hrvatske kune. Te kako se i ovom odlukom o ‘omekšavanju’, politike, odnosno, popuštanjem kontrole na hrvatskim granicama, zapravo hrvatske vlasti ‘umiljavaju’ Briselu i Strasburu, te kako je Vijeće Europe na čelu s bivšom hrvatskom ministricom za sljedeći mjesec planiralo i samit ‘EU-Zapadni Balkan’ sljedećeg mjeseca.

Je li i o ovim temama premijer Plenković na nedavnom sastanku s odabranim urednicima mainstream medija koji je bio zatvoren za javnost i na kojem su se zbivale stvari o kojoj građani Hrvatske ne znaju zapravo ništa, možemo samo nagađati.