Home Hrvatska Premijer: U Istri od četvrtka obustaviti školu – ne šaljite djecu na nastavu škola će se organizirati online i preko HRT-a

Premijer: U Istri od četvrtka obustaviti školu – ne šaljite djecu na nastavu škola će se organizirati online i preko HRT-a

0
Premijer:  U Istri od četvrtka obustaviti školu – ne šaljite djecu na nastavu škola će se organizirati online i preko HRT-a

Na press konferenciji Vlade RH održane 11.03.2020. premijer Plenković odredio je da se od petka 12.03.2020. obustavi provođenje nastavnog programa u školama kao reakcija na traženje Istarske županije da se nastava obustavi zbog blizine Italije koja je tehnički gledano u potpunoj blokadi i zbog velikog povećanja broja oboljelih u posljednjih nekoliko dana, a sukladno savjetima ministra Božinovića i ministra Beroša, moguće je da će se obustava škole postupno uvoditi u svim županijama koje graniče sa Slovenijom.

Mjere koje su aktivirane su obustava nastave od petka 12.03.2020. za sada samo na području Istarske županije – dok je resorna ministrica objasnila način na koji će supstituirati nastavu kroz online nastavu i nastavu putem Hrvatske radio-televizije – dok će se tehnički detalji “izbrustiti” tijekom sutrašnjeg dana.

Plenković je naglasio i eventualne mjere koje će se uvesti za gospodarstvenike, jer se očekuje da će trpjeti određenu štetu zbog situacije oko proglašene pandemije.

Podsjetimo: Svjetska zdravstvena organizacija, (World health organisation) 11.03.2020. formalno je proglasila pandemiju koronavirusa, te uputila prijedloge i sugestije državama koje su detektirale koronavirus unutar svojih granica kako se postaviti i koje mjere poduzimati do daljnjeg.

Uskoro i press konferencija Svjetske zdravstvene organizacije koju uživo možete pratiti na Twitteru s početkom u 20,00 sati po lokalnom vremenu. (GMT+1 / CET)