Home Izdvojeno Propagiranje cijepljenja protiv koronavirusa – briga za zdravlje građana ili…?

Propagiranje cijepljenja protiv koronavirusa – briga za zdravlje građana ili…?

0
Propagiranje cijepljenja protiv koronavirusa – briga za zdravlje građana ili…?

Sutra će se, nakon što su to pred kamerama učinili članovi Nacionalnog stožera Civilne zaštite, kako bi uvjerili građane RH da je cijepljenje neophodno, pred objektivima mainstream medija cijepiti i dio saborskih zastupnika. Ne svi. Dragovoljno će to, javlja Večernji list, napraviti 51 zastupnik, dok se njih 100 još nije izjasnilo – ili to neće napraviti ili još razmišljaju.

Cijepiti će se trećina narodnih zastupnika, dok dvije trećine još ne

O cijepljenju, ali u Europi, danas piše i Jutarnji list ističući u naslovu kako u cijepljenju vode Velika Britanija i Njemačka, dok Francuzi baš i nisu skloni ‘pod iglu’.

Screenshot – Jutarnji list


Prije nekoliko dana smo na portalu normabel.com objavili tekst u kojem smo prenijeli i prokomentirali vijesti s portala Logično i iz nekih francuskih i izraelskih medija kako se u Izraelu, koji se diči najvećom stopom cijepljenih cjepivom protiv virusa COVID-19 i koji namjerava do konca ovog mjeseca procijepiti cjelokupno stanovništvo, situacija s teško oboljelima i smrtnošću nakon početka procijepljivanja poprilično pogoršala.
Niti pola sata od objave tog teksta, zacijelo slučajno, normabel.com gotovo je srušen snažnim hakerskim napadom iz inozemstva, no zahvaljujući specijalcima iz naše partnerske tvrtke Spine ICT, napad je odbijen!

Grafikon koji pokazuje porast smrtnih slučajeva uzrokovanih koronavirusom u Izraelu nakon početka masovnog cijepljenja


I premda nismo tvrdili ništa, nismo se izjašnjavali niti za, ali niti protiv novih cjepiva koja se u mainstream-u toliko agresivno propagiraju, kritizirani smo od nekih, proglašavani ‘teoretičarima zavjere’, pokušali su nas ismijati i ‘prokazati’ kao fake news…
Pa nas time samo izazvali da još dublje uronimo u tu tematiku. I dalje ne želimo nikome sugerirati da se cijepi ili da cijepljenje odbije. Ne znamo kako do sada odobrena cjepiva djeluju na ljudski organizam. Ne znaju to, doduše, niti proizvođači tih cjepiva, a još manje medijski promotori budući da je premalo vremena prošlo od ‘otkrića’ cjepiva i njegovog ‘puštanja u promet’ da bi se sa sigurnošću mogla utvrditi njegova djelotvornost i neškodljivost.
I iako se često kaže kako je ‘statistika netočan skup točnih podataka’, postoje u bespućima interneta mjesta na kojima se mogu pronaći informacije iz vjerodostojnih izvora. Konkretno, o situaciji s pandemijom COVID-19, informacije crpimo, iz među ostalih, s ‘covid-trackera’ na koji se slijevaju izvješća iz cijelog svijeta o procijepljenosti, broju zaraženih, oboljelih, umrlih… Tu se ažuriraju i prikazuju i u grafikonima.


Ponavljamo, ne tvrdimo ništa. Možda je riječ o pukoj slučajnosti, koincidenciji, no smrtnost od virusa COVID-19 rapidno raste upravo u državama u kojima se najviše cijepi. Možda su njihovi podaci bolje ažurirani, zacijelo postoje i neka druga objašnjenja za tu koincidenciju, možda neke države ne daju točne podatke, možda… Ne tvrdimo stoga ništa. Znamo da su naši čitatelji ljudi koji misle svojim glavama. Zato i donosimo informacije koje se ne probijaju kroz mainstream kako bi bile dostupne i vama.