Home Naslovnica ŠIŠMIŠI? Teško! Koronavirus patentiran u SAD-u prije 5 godina kao živi virus – imamo dokaz!

ŠIŠMIŠI? Teško! Koronavirus patentiran u SAD-u prije 5 godina kao živi virus – imamo dokaz!

0
ŠIŠMIŠI? Teško! Koronavirus patentiran u SAD-u prije 5 godina kao živi virus – imamo dokaz!

Životinjski izvor? Umjetno stvoren virus? Ljudska pogreška? .. ili svjesno puštanje u okoliš? – provjerili smo teorije!

Trenutna histerija oko Coronavirusa oznake SARS-COV2, uzročnika bolesti pod nazivom „COVID-19“ ili poznatije kao „Wuhanska groznica“, definitivno je događaj koji je rijedak i koji interesira javnost, u startu naravno izuzetno „napumpan“ suludim naslovima u raznim mainstream medijima – koji su razvili opće stanje nesigurnosti i neke ljude doveli do stanja paranoje“.

Mainstream mediji – nakon što ih je javnost počela kritizirati da pretjeruju sa širenjem panike i da su upravo oni uzrok histerije koja se razvila oko trenutne epidemije i nakon što su ih znanstvenici izravno  diskreditirali donoseći konkretne analitičke i statističke podatke o niskoj smrtnosti i posljednicama virusa korištenjem jednostavne matematike (zbroji, oduzmi, podijeli), na novim naslovnicama isti ti mainstream mediji počeli su se čudom čuditi „otkud tolika panika i histerija – zašto se prazne police u trgovinama“

…kao kada lažno dojavite da je postavljena bomba, a potom se i sami čudite čemu panika!

Javnost zanima kolika je opasnost od zaraze, smrtnosti, postoje li dugotrajne posljedice za preživjele, koje skupine su najugroženije, najbolje metode prevencije i slično.

S obzirom da su statistički podaci već prikazani i da su razumne metode, kako generalne prevencije, tako i proaktivno i reaktivno djelovanje na sumnju u prisutnost virusa bolje ili lošije implementirane u većinu zemalja koje su detektirale prisutnost virusa unutar njihovih granica, ili ga očekuju, nećemo se osvrtati na te podatke – jer je činjenica da su to već obrađene teme.

Ono što nas zanima, je metoda kojom umjetno stvoren virus ili njegove varijacije i mutacije uopće dospiju u „otvoreni svijet“, izvan kontroliranih uvjeta u nekom medicinskom, istraživačkom ili laboratorijskom okruženju.

OSNOVNI POJMOVI KOJI SE VEŽU NA KORONAVIRUS

U cijelom svijetu, u raznim istraživačkim i laboratorijskim pogonima provode se tisuće istraživanja na raznim poljima, pa tako i na poljima izrade cjepiva protiv raznih virusa kao što je i naš Korona Virus.

Postoje 4 generalne skupine korona virusa koje se dijele na Alfa, Beta, Gama i Delta.

Alfa i Beta virusi su virusi koji se odnose na čovjeka.

Alfa skupina virusa

 • Canine (pseći) Koronavirus (FeCov)
 • Feline (mačji) Koronavirus (FeCov)
 • Ljudski Koronavirus 229E (Hcov-229E)
 • Svinjski dijareja Koronavirus (PEDV)
 • Ljudski koronavirus NL63 (NL ili Novi raj)

Beta skupina virusa

 • Goveđi/kravlji koronavirus (BcoV)
 • Pseći respiratorni Koronavirus (najčešće se pojavljuje u jugoistočnoj Aziji i Mikroneziji)
 • Ljudski koronavirus OC43 (Hcov-OC43)
 • Mišji Hepatitis (MHV)
 • Svinjski koronavirus (HEV)
 • Štakorski koronavirus – 2008 se proširio među domaćim i divljim glodavcima u istočnoj Australiji – zajedničko ime mu nije dodijeljeno a označava se oznakom (HcoV-HKU1)
 • SARS-COV koronavirus (Severe Acute Respiratory Syndrome – Teški akutni respiratorni sindrom )
 • MERS-COV koronavirus (Respiratory syndrom of middle-east – Respiratorni sindrom bliskog istoka)

Varijacija koronavirusa koja puni naslovnice predstavlja novu varijaciju virusa koja je označena oznakom Sars-CoV-2 (radnog naziva 2019-nCoV).

Prema javno dostupnim podacima, prvi slučaj oboljenja od SARS-CoV-2 virusa u hrvatskoj zabilježen je 25. veljače 2020. godine.

Sad kad znamo neku osnovu, pogledat ćemo situaciju po pitanju svjetski „zvučnih“ epidemija u modernije vrijeme:

KOJI VIRUSI SU NAM U NEDAVNOJ PROŠLOSTI U MEDIJSKOM SMISLU STVARALI BRIGU I PANIKU?

Zika Virus, potom Svinjska gripa ( i danas aktualna i prisutna – trenutačno u BIH imamo zabilježena 2 smrtna slučaja u Siječnju 2020.) , Ptičja gripa (zbog koje su i u RH pobijene tisuće ptica i domaćih peradi u RH), H5N1 je upravo potvrđen i u Kini – ponovno, Koronavirus varijacije MERS-CoV, Ebola virus, Virus zapadnog Nila (WNV) itd.

Punili su naslovnice bombastični naslovi poput „Svinjska gripa poharala je Hrvatsku“, „Pandemija virusa zapadnog Nila kuca na vrata – spremite se na najgore“, „Zbog ptičje gripe očekujte najgore“)

Neki su otišli toliko daleko, da su čak napravili popis potrepština koje je potrebno odmah pribaviti, a kako bi se pripremili na pandemiju. Neki prate „koronavirus“ iz minute u minutu. Uglavnom pridonose općem stanju nesigurnosti i panike.

Primjer bombastičnih naslova koji pridonose širenju panike!

KAD SE VIRUS „IZUMI“ STVARI MOGU POĆI PO ZLU – LJUDSKOM POGREŠKOM,  NAMJEROM ILI SPLETOM OKOLNOSTI?!

Svakom čitatelju, javno dostupne informacije putem otvorenih izvora na internetu, omogućavaju uvid i u slijedeći podatak.

Koronavirus možete patentirati!

Iako zvuči neobično – patentiranje virusa u svijetu je uobičajeno, jer se radi u pravilu laički rečeno o oslabljenim virusima, koji se koriste kao cjepivo, koje u osnovi funkcionira na način da unosom u ljudski organizam potiče imunološki sustav za razvoj antitijela, gdje se u biti organizam bori protiv virusa koji je oslabljen i nakon laboratorijskih ispitivanja – poznato je da će takav oslabljen virus kod zdravog čovjeka biti uništen imunološkim sustavom – pri čemu kao pozitivnu posljedicu razvijamo otpornost na konkretan virus – dugotrajno ili na određeni period vremena.

Tijekom našeg procesa istraživanja detalja oko koronavirusa u cjelini, u razgovorima sa doktorima i znanstvenicima, prekopavanju dostupnih i onih manje dostupnih arhiva – pojavio nam se zanimljiv dokument:

PATENT oznake US 10,130,701,b2 (Patentiranje Koronavirusa 2014. – 2018)

 trenutni nositelj patenta Pirbright Institut iz Velike Britanije, koji je pokrenuo proceduru patentiranja koronavirusa još 2014. godine u Velikoj Britaniji, potom u SAD-u i još desetak zemalja, objavili su i javno dostupan patentni dokument – prijavu – kojeg u originalu možete pregledati ovdje: PDF datoteka

Tim znanstvenika koji su sudjelovali u projektu su  Erica Bickerton, Sarah Keep i Paul Britton.

Ovaj institut bavi se istraživanjima i razvojem novih lijekova i cjepiva za razne bolesti i patentiranje ovakvih otkrića nije neuobičajena, ali široj javnosti u pravilu nije poznat podatak, da se veliki broj virusa razvije upravo u laboratorijima instituta poput Pirbright Instituta. Namjera razvoja takvih virusa ili mutacija virusa je naravno s ciljem razvoja cjepiva – međutim znanost je toliko napredovala da manipulacije virusima na genskoj ili molekularnoj razini nije novost, i nekome s prikrivenom namjerom s dovoljno političke ili financijske moći, s kvalitetnim motivom vjerojatno je relativno jednostavno doći u situaciju da takav tip virusa u prirodu pusti namjerno.

Koji to ciljevi mogu uistinu biti? – ekonomski, strateški, gospodarski pa i vojni.

Primjerice, vaša protivnička država ima nevjerojatan ekonomski rast, ugrožava vaše vlastito gospodarstvo i proizvodnju rušenjem cijena proizvoda, a paralelno s financijskim rastom, raste i u vojno-strateškom smislu. U teoriji – aktivirate epidemiju novog soja nekog virusa na prikladnom mjestu i prikladan način – za takvu akciju u svom vlastitom vojno-obavještajnom okruženju radite pripremu godinama, odaberete mjesto poput Wuhana, u kojem se nalazi dovoljno istraživačkih instituta koji će biti iznimno korisni kada se nakon razvoja cijele „Korona“ histerije počne stabilizirati – da kroz alibi priču ustvrdite – da su Kinezi sami pustili virus u okoliš – slučajno ili namjerno – ostat će na razmišljanju. Vaš ekonomski suparnik gubi ogroman novac na dnevnoj bazi, jer jednostavno proizvodnja trpi, izvoz je obustavljen, međunarodni poslovi se odgađaju ili gube, vrijednosti dionica rapidno padaju – teoretski neprijatelj je u ekonomskom smislu bačen na koljena.

Teorije o mutaciji virusa u šišmišima, zmijama ili mačkama koje se jedu u ruralnim dijelovima Kine, možda stoje, ali koliko je izvjesna vjerojatnost argumentacije za takvu teoriju?


Autor: N.P.