Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Slijedi li nam ‘EU-Ciao!

Autor:

Kategorija:

‘Insime, united, united Europe…’, zapomagao je Toto Cutugno u Lisinskom 1990. godine navještavajući novu zajednicu – Europsku uniju. I osvojio Eurosong s tom pjesmom.


30 godina nakon toga, iz Italije nam stižu neke druge pjesme, neke druge informacije,,,


Koronavirus desetkuje Italiju, nema medicinskih maski, respiratora, testera na bolest… Italija panično traži od EU pomoć, no svi se prave ‘grbavi’. Kao što je pjevao Johnny Štulić: ‘Svatko svoje dupe čuva i pazi…’…


Amerikanci iz Aviana neki dan vojnim avionom odnijeli pola milijuna (po informacijama dnevnog lista ‘La Repubblica9, dok se po ‘Bussines Insider’-u ta brojka udvostručila…), testova na virus!


Maske, koje su poslane Italiji, ‘zaglavile’ u Češkoj. DHL, čiji je europski ‘hub’ u Njemačkoj, plijeni sve pošiljke medicinske opreme koje stižu za europske države i distribuira ih po Njemačkoj.


Hrvatsku pogodio teški potres – pomoć se najavljuje iz Moskve i Sankt Petersburga. U Briselu broje dnevnice.

Mađarska, koja se još prije 5 godine počela ograđivati bodljikavom žicom od migrantske najezde i koju su zbog toga ocrnjivale ‘liberalne’ vlade zapadnoeuropskih država, sada postaje utožište tisućama Šveđana koji više ne žele trpjeti teror svojih vlasti potpomognutih ‘visokoobrazovanim kadrovima iz Afrike i sa Bliskog Istoka…

U Italiju, u kojoj je trenutno, uz Hrvatsku, najteže, pomoć stiže sa Kube, iz Kine, Rusije…
Europa puca po šavovima. A sve je započelo veselim dočekom Nove godine 2020., kada je uz vatromet, predsjedanje EU preuzela, a tko bi drugi, Hrvatska.

Brexit. Koronavirus. Migranti iz Turske…

O novoj najezdi – da li migranata potjeranih glađu ili skakavaca koji su tu glad prouzrokovali, pisati ćemo u narednim nastavcima. Tek, opustošena je istočna Afrika, skakavci trenutno probavljaju urod s Bliskog istoka i gladni kreću prema Turskoj….
Zatvaraju se šengenske granice, zatvaraju se regije…, kod nas županije i gradovi.
Talijani, pogođeni epidemijom, no prije toga izmučeni gospodarskom i migrantskom krizom koje su ‘kamilica’ u odnosu na ono što slijedi, masovno se okrežu od Brisela zgađeni ponašanjem EU institucija i s nadom gledaju na istok – prema Rusiji. Dok im američki vojni avioni odnose testere na koronu, na zapad.
Predsjedavanje RH – EU tek je na polovici. Dakle, imamo vremena da još sve rasturimo.

Pročitajte više

Povezani članci