Home Naslovnica ŠOK U RUSIJI – LIJEČNIK KOJI SE SREO S PUTINOM POZITIVAN NA COVID-19!

ŠOK U RUSIJI – LIJEČNIK KOJI SE SREO S PUTINOM POZITIVAN NA COVID-19!

0
ŠOK U RUSIJI – LIJEČNIK KOJI SE SREO S PUTINOM POZITIVAN NA COVID-19!
Izvor: Rusija 1 TV screenshot

Danas je Rusiju šokirala vijest kako je dr. Denis Vorcenko, ravnatelj moskovske gradske bolnice br. 40 pozitivan na virus COVID-19, no među tisućama zaraženih i sveopćoj panici zbog epidemije ta bi vijest zacijelo prošla nezapaženo da prije samo tri dana s dr. Vorcenkom u duljem razgovoru i obilasku bolnice vrijeme nije proveo i predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin!

Pažljivijim pregledom vijesti Prvog programa ruske državne televizije iz arhive od 29. ožujka, izvukli smo screenshoot-ove predsjednika Putina i njegovog domaćina, ravnatelja bolnice dr. Vorcenka kako šeću bolničkim hodnicima, obilaze operacione sale i stacionare, a snimljeni su i u razgovoru u dizalu.

Niti jedan niti drugi pri tom nisu imali nikakvu zaštitnu opremu – niti maske niti rukavice.

‘Dragi prijatelji doista sam dirnut vašom zabrinutošću. Da, istina je. Testiran sam na COVID-19 i test je pokazao da sam pozitivan, no osjećam se dobro. Izoliran sam u svom uredu gdje imam sve uvjete koji mi omogućavaju komunikaciju sa zaposlenicima, od kuda upravljam bolnicom i obavljam ‘telemedicinske konzultacije’, objavio je na svom Facebook profilu dr. Denis Vorcenko.

Do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli doći do informacije je li, nakon ovog, na virus COVID-19 testiran i predsjednik Rusije Vladimir Vladimirović Putin, no ne sumnjamo da jest i da se rezultati u Kremlju očekuju sa zebnjom. A praćenjem aktivnosti predsjednika RF ustanovili smo da redovito obavlja svoje dužnosti.