Home EU Somalijcima državni stanovi i novac, dok stari Šveđanin živi u krntiji na parkiralištu!

Somalijcima državni stanovi i novac, dok stari Šveđanin živi u krntiji na parkiralištu!

0
Somalijcima državni stanovi i novac, dok  stari Šveđanin živi u krntiji na parkiralištu!

SOCIJALNA SKRB NA ŠVEDSKI NAČIN

U autu živi, spava, jede kada ima što za jesti jer ne prima nikakvu pomoć od švedskih socijalnih službi koje su inače vrlo široke ruke. Ali Rolf ima pogrešna krvna zrnca. Šveđanin je. U Švedskoj.

Izvor: Screenshot video priloga sa Facebook profila Joakim Lammotea

Rolf Hansson je rođeni Šveđanin, starac od 89 godina koji smrt iščekuje preživljavajući kao beskućnik u Trelleborgu na jugu Švedske u starom automobilu parkiranom ispred jednog tržnog centra. U njemu živi, spava, jede kada ima što za jesti jer ne prima nikakvu pomoć od švedskih socijalnih službi koje su inače vrlo široke ruke prilikom dodjele komfornog smještaja, izdašnih financijskih, redovitih davanja, medicinske skrbi… Ali Rolf ima pogrešna krvna zrnca.

Švedski neovisni novinar Joakim Lamotte nedavno je razgovarao s njim, objavio priču na svom facebook profilu izazvavši time buru u švedskoj javnosti, barem u onom dijelu čiji mozgovi još uvijek nisu potpuno isprani ‘političkom korektnošću’ socijal-demokratskih, liberalnih vlasti, nevladinih udruga i aktivista raznih organizacija za zaštitu prava manjina. Jer Rolf nije manjina. On je samo Šveđanin. U Švedskoj.

‘Cijeli život radio je i plaćao porez, ali proživljava svoje posljednje dane kao beskućnik, jer mu općina odbija pomoći ili ga smjestiti u dom za stare i nemoćne’, napisao je Lamotte na Facebooku.

Lamotte je pozvao svoje čitatelje da naprave pritisak na odgovorne kako Rolf ne bi morao živjeti na parkiralištu.

Tijekom potresnog razgovora objavljenog na facebooku (naravno da mainstream mediji nisu zainteresirani za takve banalne priče) suze su tekle niz Rolfove obraze.

Lamotte je s Rolfom otišao i u općinsku socijalnu službu no tamo su ustvrdili kako za njega nema mjesta u staračkom domu. Rečeno im je kako je sam odgovoran da si pronađe mjesto za život i da mu vlast ne može ni na koji način pomoći.

Lamotte i Rolf inzistirali su, odbijajući napustiti ured lokalne uprave, da razgovaraju s nekim od nadređenih činovnicima u prijemnom uredu, ali niti jedan od šefova nije imao vremena za njih.

Samo u jednom danu, Lamotteov je film na Facebooku imao više od 1.500.000 pregleda, a umjesto za to plaćenih činovnika, javili su im se iz podružnice oporbenih Švedskih demokrata u Trelleborgu.

Ta stranka, koju su liberalni socijal-demokrati zamijenili na vlasti i za koju je aktualni premijer ustvrdio kako je odgovorna za delikventno ponašanje migranata u Švedskoj jer je, dok je bila na vlasti, smanjila socijalna prava i davanja za doseljenike, reagirala je promptno i Rolfu osigurala hranu i smještaj u hotelu dok mu se ne osigura dostojan smještaj i život od strane onih koji su za to nadlećni i plaćeni iz državnog proračuna.

‘Uvjeren sam da bi Rolf odmah dobio pomoć, samo da je imao druačije ime i prezime’, ustvrdio je Helmuth Petersén, čelni čovjek SD-a za Trelleborg.