Home EU SPRIJEČEN PROBOJ MIGRANATA U MAĐARSKU

SPRIJEČEN PROBOJ MIGRANATA U MAĐARSKU

0
SPRIJEČEN PROBOJ MIGRANATA U MAĐARSKU

Orban i dalje odlučan – Mađarska nije igračka Brisela!

Gotovo tisuću migranata iz Afrike, Afganistana, Pakistana i Bliskog Istoka srpska je policija u petak i subotu bila prisiljena vratiti u azilantske centre u Srbiji nakon što su se, bezuspješno, pokušali probiti u Mađarsku.

 Balkan Insight javlja kako su najezdu u Mađarsku odlučno zaustavili mađarski granični i interventni policajci, a kada je postalo razvidno kako se ovi definitvno neće uspjeti probiti na teritorij Mađarske, posjetio ih je ministar obrane Aleksandar Vulin koji je optužio nevladine organizacije da potiču migrante da putuju do granice bez ikakvog jamstva da će uspjeti preći u Europsku uniju.

“Šteta je što neke grupe dovode u zabludu migrante u Srbiji lažnim vijestima i glasinama da je Mađarska otvorila svoje granice”, rekao je Vulin.

Ovaj se incident dogodio tjedan dana nakon što je mađarska pogranična policija vratila natrag u Srbiju stotinjak migranata koji su uspjeli proći preko ranjivog dijela ograde na granici duž srpske granice.

Samo u siječnju, mađarska vlada prijavila je 3.400 ilegalnih pokušaja ulaska.

Mađari, na čelu s predsjednikom Viktorom Orbanom, i dalje su odlučni i efikasni u namjeri da spriječe invaziju na svoju zemlju unatoč stalnim pritiscima iz Brisela i nekih država EU koje uporno na Orbana i Mađarsku vrše pritisak koristeći ‘rasizam’, ‘ksenofobiju’, ‘nacionalizam’ i slične već potpuno izlizane fraze.

Ali Viktor Orban na sve to samo odmahuje rukom, a njegova policija radi svoj posao dok svi skupa imaju većinsku podršku građana Mađarske.