Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Faktograf -‘Ministarstvo istine’, opet uhvaćeno u laži!

Autor:

Kategorija:

Tek nepunih pet dana, nakon što smo 14. siječnja na portalu normabel.com,
objavili tekst o problemima koji se sakrivaju u najprocjepljenijoj državi na svijetu – Izraelu, pozivajući se na relevantne izvore informacija, a koji demantiraju grandiozne uspjehe velebne kampanje cijepljenja stanovništva informacijama o povećanoj smrtnosti i komplikacijama nakon cijepljenja, ‘hrvatski čuvari istine’, notorni ‘Faktograf’ koji se već više puta umjesto fact-checker-a pokazao fake-news-om,iz pera svog autora (autorice,…nečega) imena Ivor Fuka slavodobitno nas demantira nazvavši nas dezinformatorima. Drugim riječima – lažljivcima.

Brzo zataškavanje, odnosno, ‘razotkrivanje činjenica’ ‘Ministarstva istine’


Citiram: “Portal Normabel.com u svom tekstu tvrdi kako čitateljima donosi istinu koju mainstream mediji prikrivaju. Međutim, podaci o učinkovitosti Pfizerova cjepiva ne samo da su svima javno dostupni, već su o njima izvještavali kako međunarodni, tako i hrvatski mainstream mediji (BBC, Jutarnji.hr)“ (kraj citata).
Nakon tog našeg teksta i njihovog ‘razotkrivanja istine’, naš je portal blokiran na društvenim mrežama, onemogućena nam je promocija, čitanost/posjećenost, a time i preživljavanje, no tom meni osobno gadljivom društvu to ionako nije važno – oni su ionako plaćeni iz proračuna RH (naših džepova) i iz raznoraznih inozemnih čudnovatih organizacija.
Nisu prošla još niti dva mjeseca od toga (i prije, a i kasnije su nam radili isto orvelijanski uvjeravajući javnost kako je istina – laž, a laž je, onda, istina. Sličnoj paroli od onih iz Orwelove 1984.: “Rat je mir. Sloboda je ropstvo. Neznanje je moć.”.


Bilo bi predugo nabrajati sve njihove pokušaje ušutkavanja i našeg, ali i ostalih portala koji se trude baviti odgovornim novinarstvom, ulažući u to svoj vlastiti novac, vrijeme i energiju, pa ću se vratiti na početak.
Portal dokumentarac.hr objavio je nepotpisani tekst pod naslovom ‘Pfizerovo cjepivo ubilo oko 40 puta više starijih osoba nego što bi ih sama bolest ubila’. Pregledao sam portal, nisam, nažalost, pronašao niti jedno ime, adresu ili neki drugi trag s kojeg bi krenuo istražiti njihovu autentičnost. No ipak sam si dao truda, koliko mi to zdravlje trenutno dozvoljava, pa ga iščitao, te krenuo ‘kopati’, provjerio svaki izvor na koji se pozivaju i uvjerio se da kako je najveći broj njih, po mom mišljenju i nakon provjera, vjerodostojan. Potvrdio je to i portal lifesitenews.com, odnosno njihov novinar Patrick Delaney navodeći ne samo taj već sam po sebi šokantan podatak.

Screenshot – lifesitenews.com

I on se poziva na relevantne i provjerljive izvore.

Sve to navodi na razna promišljanja: Čim netko takne u Pfitzer, AstraZeneca, Monsanto, Billa Gatesa, Verimillion ili neku drugu sličnu multinacionalnu kompaniju koja se bavi toksičnim frackingom plina ili nekim sličnim visokoprofitabilnim poslovima, čim netko i nagovijesti kako su njihovi poslovi ‘mutni’, ‘štetni’, ‘nečovječni’… Faktografi i ostala mafija skaču na zadnje noge, napadaju, upinju se demantirati, proglašavati to lažima, financijski nas uništavati, cenzurirati, ušutkavati, kriminalizirati…
U Hrvatskoj je formalni osnivač Faktografa GONG, parapolitička ‘nevladina udruga’. No riječ je o cijeloj mreži takvih organizacija. I kod nas i u susjedstvu i u cijelom svijetu. Što je, zapravo, njihov cilj? I tko njih, zapravo plaća? Osim nas samih, naravno. I zašto naša vlast, naše službe, to dozvoljavaju, toleriraju, na koncu i financiraju? Gdje smo tu mi, obični ljudi?


Pročitajte više

Povezani članci