Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

Tanzanija odbija cijepljenje – hoće li, slučajno, uskoro izbiti nemiri i u toj zemlji?

Autor:

Kategorija:

Ministrica zdravstva Tanzanije Dorothy Gwajima još je 01. veljače priopćila kako ta država ne treba cjepiva niti ne planira nikakve narudžbe, na zaprepaštenje Billa i Melinde Gates, te njihovih satelitskih organizacija.
Ministrica je objasnila kako je Tanzanija sigurna zemlja i samo upozorila stanovnike na važnost održavanja higijenskih navika poput češćeg pranja ruku, konzumiranja zdrave, prirodne hrane kojom zemlja obiluje.

Turistička sezona u Tanzaniji nije propala unatoč ‘pandemiji’


Tanzanija, u kojoj živi 60-ak milijuna stanovnika, jedna je od tek nekoliko koja se obila podvrgnuti ‘korona-histeriji’, ali i jedna od rijetkih koja javno ne objavljuje podatke o zaraženima, oboljelima i umrlima.
Još u ožujku prošle godine predsjednik Tanzanije odbio je mjere lockdown-a i ohrabrivao stanovništvo da nastavi s normalnim životom i radom.
No nakon javne, službene objave kako Tanzanija odbija kupovati cjepiva i cijepiti svoje građane, stvari bi se mogle zakomplicirati.

John Mangufi, ‘tvrdoglavi’ predsjednik Tanzanije


Naime, poznat je slučaj Bjelorusije koja također nije podlegla ‘korona-histeriji’, upropastila svoje gospodarstvo nametnutim zatvaranjima, a unatoč tome ‘korona-brojke’ su joj u velikom neskladu sa, na zapadu nametnutim standardima. Naime, Bjelorusija koja ima tri puta više stanovnika od Hrvatske, od početka ‘pandemije’ bilježi tek neznatno veći broj COVID-19 pozitivnih osoba od nas: 277 naspram ‘naših’ 249 tisuća. Osim toga, još je šokantniji podatak kako je ukupan broj umrlih u Bjelorusiji, koja ima tri puta više stanovnika od Hrvatske istovremeno ima gotovo tri puta manje umrlih od koronavirusa!
U Bjelorusiji je, naime, zabilježeno prema relevantnim podacima, 1903 smrtna slučaja, dok je u Hrvatskoj prema istim izvorima umrlo 5420.
I jedni i drugi podaci dolaze iz istih izvora: ‘COVID-19 Data Repository by the Center for Systems Science and Engineering (CSSE) at Johns Hopkins University’ i ‘Wikipedijie’, te se svakodnevno ažuriraju.
Posve slučajno, naravno, potpuno nevezano uz odbijanje uvođenja strogih ‘protupandemijskih mjera’, ljetos su u Bjelorusiji započeli nemiri, žestoki prosvjedi protiv aktualne vlasti koju se želi protuustavno zamijeniti ‘prozapadnim kandidatima’ koji bi, naravno opet, posve slučajno, bili puno kooperativniji u brobi protiv zlog virusa.

Naravno, potpuno nevezano uz bjelorusko odbijanje uvođenja ‘pandemijskih’ mjera, u toj su zemlji ljetos izbili nemiri

Što bi se u skoro vrijeme, posve slučajno i potpuno nevezano za odbijanje uvoza cjepiva, moglo početi događati u Tanzaniji, brižljivo ćemo pratiti. Za svaki slučaj.

Pročitajte više

Povezani članci