Home Izdvojeno Vučićevo slanje vojske u Šid – predizborna predstava

Vučićevo slanje vojske u Šid – predizborna predstava

0
Vučićevo slanje vojske u Šid – predizborna predstava

Aleksandar Vučić, objavili su svi srpski, ali i hrvatski, kao i ostali mediji, poslao je vojsku u Šid, a prema informacijama do kojih je došao normabel.com riječ je o Petom bataljonu vojne policije čije su postrojbe stacionirane u Novom Sadu, Beogradu i Kraljevu, te vojne specijalce! Oni su okružili sva tri kampa za migrante koji u tom gradu i okolici čekaju popuštanje mjera kako bi se ilegalno pokušali prebaciti u Hrvatsku.


‘Vojsku u Šid šaljemo da bi osigurali mir i sigurnost građanima. Postupio sam u skladu sa procijenama naših snaga sigurnosti i naših građana iz Šida. Vojna policija zauzeće sva tri punkta i preuzeti potpunu konrolu – izjavio je predsednik Srbije.
Naime, prema objavljenim informacijama, a u to smo se i sami mogli uvjeriti, migranti u Šidu i okolici provaljuju u kuće, stanove, kradu, a zabilježeni su i slučajevi tjelesnih napada na lokalno stanovništvo koje je već nekoliko puta zbog svega izašlo na ulice. Uostalom, o situaciji u Šidu, uz samu granicu sa Hrvatskom, gdje je i prema službenim procjenama nekoliko tisuća migranata koji se od tamo pokušavaju prebaciti ilegalno preko granice, u Hrvatsku, portal normabel.com već je iscrpno pisao početkom ožujka. Bili smo i u Prihvatnom centru, prošli samim Šidom, a tada je Vučić najavljivao slanje žandarmerijskih postrojbi.
‘Sve je to samo jedna velika predstava, da bi se sada, pred izbore, skrenula pažnja javnosti sa aktualnih zbivanja i prikupljanje političkih poena’, kaže nam dobro obaviješteni sugovornik iz Beograda koji je još zaposlen u jednom državnom mediju i moli da ne otkrivamo njegove identitet budući da je pritisak politike na medije i kažnjavanje onih koji nisu bezrezervno odani vlasti postao ravan onom u vrijeme najžešće komunističke diktature.
Dodaje kako je cijela priča potpuno apsurdna:
‘U Srbiji je ukinuto izvanredno stanje tijekom kojeg je vojska s dugim cijevima izašla na ulice. Nikakav rat nikome nije objavljen, policija i žandarmerija mogu same držati stvari pod kontrolom. Ovo je samo demonstracija lažnog patriotizma’, kaže nam dodajući kako je naš portal bio jedan od prvih i rijetkih medija koji je donio vijest o tome da srpska Poštanska banka u suradnji s EU migrantima u Srbiji daruje bankovne kartice s određenim novčanim iznosom dok osiromašeno domicilno stanovništvo trpi zbog izvanrednih mjera.
Vučić, iako sve ankete pokazuju da je njegov SNS favorit na predstojećim lipanjskim izborima, nije više toliko samouvjeren i ovo je tek jedan od očajničkih poteza da okretanja fokusa javnosti s činjenice da je narod sve nezadovoljniji – jučer je u Beogradu na ulice izašlo čak dvadesetak tisuća ljudi koji su prosvjedovali protiv situacije u Crnoj Gori koja je na rubu građanskog rata, protiv Mila Đukanovića, ali i protiv Aleksandra Vučića.
Naime, u Crnoj Gori stanje je doista usijano, započeli su i obračuni prosvjednika sa snagama sigurnosti nakon uhiženja vladike SPC i sedmorice njegovih svećenika. Jasno, sve to zbilo se s blagoslovom ‘crnogorskog gospodara života i smrti’ Mila Đukanovića koji je politički uzor Vučiću i s kojim ovaj koordinira zbivanja, dok s obojicom koordiniraju EU i NATO.
Vučiću je dvotrećinska većina u parlamentu neophodna i da bi realizirao svoj projekt zamjene teritorija i definitivno razgraničenje s Kosovom na jugu zemlje.
U Srbiji je, prema službenim podacima, desetak tisuća migranata, a Vučić je izuzetno blagonaklon prema njima i žestoko obračunava sa svakim tko se inače usuđuje u javnosti kazati jednu riječ protiv naseljavanja migranata u po srpskim selima. Nakon našeg prvog teksta na portalu, iz Srbije je čak nekoliko alternativnih, mahom internet medija – Youtube kanala i portala, kontaktiralo i intervjuiralo autora ovih redaka jer se, kažu mnogi, nitko relevantan u Srbiji u strahu za svoju egzistenciju ne usuđuje reći ništa.