Home Hrvatska Zastrašujuće izjave “hrvatskog ministarstva istine” Faktografa o prijateljima terorista u Siriji?

Zastrašujuće izjave “hrvatskog ministarstva istine” Faktografa o prijateljima terorista u Siriji?

0
Zastrašujuće izjave “hrvatskog ministarstva istine” Faktografa o prijateljima terorista u Siriji?
Izvor: logicno.com

Na portalu logicno.com pojavila se reakcija na Faktografovu medijsku blokadu pod izlikom prenošenja lažnih vijesti, vidi ironije napali su baš nas – normabel.com

Baš na članku gdje upozoravamo na nadolazeći val raznih medijskih manipulacija i obmana, iz faktografa optužuju nas za huškanje na migrante.

Uz fotografije koje smo objavili kao nama i drugima sporne, jer su ti podaci već javno dostupni godinama, neke smo i komentirali, smatrajući da baš nisu toliko lažne bez obzira na stav pojedinih mainstream medija – odnosno navodeći svoje mišljenje – ali nedozvoljeno mišljenje. Bez obzira na kontekst, Faktograf.hr je odlučio svojom “dosljednom” i konciznom metodologijom isključivo selektivnim “nezavisnim” nadzorom i isključivo samo određenih proizvođača medijskog sadržaja, na društvenoj mreži Facebook, a kao članica međunarodne organizacije IFCN – “lovci” na fake news, blokirati naš sadržaj. Između ostalog prenose i dijelove objave poslovni.hr gdje trajni zaposlenik Hrvatskog Sabora Milorad Pupovac reagira na davnu emisiju “Istraga” i napada Valdeca u tekstu pod naslovom “Pupovac: Istragu je odavno trebalo zabraniti, a Novoj TV preispitati koncesiju” jer je Pupovac opće poznat javnosti kao pacifist, bez sklonosti huškačkoj retorici – čime je i definitivno mjerilo za ocjenu nečijeg mišljenja ili stava o bilo kakvoj temi.

Napad koji smo očekivali, dogodio se neposredno nakon što smo podijelili Twit jedne istaknute aktivistice, gdje lažne vijesti koje obmanjuju hrvatsku javnost već skoro dvije godine, kako je policija razdvojila oca i kći i argumentirali kakvu štetu je objava tako istaknute osobe učinila, između ostalog upozorili i da kreće val sličnih pro-migrantskih ali i anti-migrantskih konstrukcija, u redakciji smo lamentirali kako će se sto posto tvit dotične ukloniti, a potom doći do reakcije Faktografa.

Proročanski smo “pogodili” u sridu – jasno nam je da su nas čekali na “volej” – jer je vidljivo i sa Facebook stranice Faktografa, kao i sa njihovih službenih stranica, da nema “raskrinkane” objave s normabel.com – faktograf bi čitali samo njih par iza Faktografovog ekrana.

Legitimitet članstva u međunarodnoj organizaciji IFCN kao “nezavisni” i poglavito neprofitni, potpuno apolitični i uvjerenjima neopterećeni projekt pod nazivom “Faktograf.hr” će se svakako još neko vrijeme utvrđivati – ali o tomu kada dođe vrijeme.

Zanimljiv je i način prezentacije našeg krimena – ali najbolje da ga pročitate sami na faktograf.hr

Objava na Facebooku je ipak malo umjerenija – i dobija se dojam kako je naš urednik Robert Valdec možda samo malo pogriješio po njihovu “nezavisnom i objektivnom” sudu.

Izvor Screenshot Facebook profila – Faktograf.hr

Logicno.com prenosimo u cijelosti:

Nedavno su iz Washingtona upućene optužbe da se Rusija već upliće u američke izbore koji će se održati u studenom i da je zbog toga treba sankcionirati. Proteklih dana su američki dužnosnici optužili Rusiju i za „ratne zločine u Idlibu“, nad nenaoružanom opozicijskom nejači i zatražili su da se „ruski zločinci“ izvedu pred lice pravde.

Da bi sve bilo u skladu sa zakonima i propisima “Ministarstva istine”, kojeg “sponzorira” strani faktor, Faktograf je upozorio hrvatskog novinara Roberta Valdeca da crno nije crno, već je bijelo i da Bijele kacige nisu u društvu terorista, već su dobrovoljna skupina koja pomaže žrtvama sukoba u Siriji. Oni nisu uspjeli pronaći dokaze za te tvrdnje, a britanski listovi potvrđuju humanitarni karakter organizacije, a ove dole u žutim prslucima su vjerojatno podmetnuli Rusi, kako bi mogli širiti svoju zlokobnu propagandu.

FOTO: Bijele kacige u društvu „humanitarne organizacije“ čudnog imena Al-Nusra Front i opozicijska „nejač“ u Idlibu s tek položenim vozačkim ispitom

Bijele kacige i Al-Nusra

U međuvremenu je Mike Pompeo izjavio da međunarodni kazneni sud u Haagu nema moralno pravo da istražuje „potencijalne“ ratne zločine američke vojske u Afganistanu, a specijalni izaslanik za Siriju James Jeffrey se s američkom delegacijom na sirijskom teritoriju sreo s „humanitarcima“ i zahvali im se na radu u spašavanju života sirijskih civila.

FOTO: Američka delegacija 3. ožujka s Bijelim kacigama u okupiranom dijelu Sirije

Američka delegacija s Bijelim kacigama

Američka delegacija s Bijelim kacigama


Je li to sve? Naravno da nije. U State Departmentu su Rusiju optužili za val dezinformacija o koronavirusu, a sve gore je logično, nesporna istina i ništa drugo već istina, a ono što vidite svojim očima, to je optička varka ili foto i videomontaža „ruskih trolova“.

Koordinatorica Centra za globalnu interakciju američkog State Departmenta, Lea Gabrielle, rekla je da Rusija stoji iza “roja lažnih internetskih osoba” koje šire laži o koronavirusu na internetu, prenosi Washington Post. Istovremeno je dodala da je “cijeli ekosustav ruske dezinformacije uključen u igru”.

Prema Washington Postu, njezine su riječi posljedica informacija koje su se pojavile u neobjavljenom izvješću u kojem je navedeno da je u tri mjeseca objavljeno gotovo 2 milijuna objava na Twitteru u kojima su promovirane teorije zavjere vezane za koronavirus.

Ipak, Lea Gabrielle nije povezala ovo izvješće i zaključke o masovnoj „ruskoj internetskoj intervenciji“. Prema njenim riječima, snage povezane s Moskvom, djelujući, primjerice, putem službenih državnih medija i lažnih internetskih računa bile su dio napora Rusije da “iskoristi zdravstvenu krizu koja užasava ljude širom svijeta kako bi se pokušala promicati svoje prioritete”.

Gabrielle je, govoreći u Kongresu, također rekla da Rusija i Kina predstavljaju “sve veću prijetnju” na internetu.

Prema njenim riječima, Kremlj posebno, “nastoji oslabiti svoje protivnike manipuliranjem informacijskim okruženjem na prljave načine, polarizirajući političke diskurse i pokušavajući uništiti vjeru javnosti u dobru upravu, neovisne medije i načela demokracije”.

Prema Washington Postu, rad centra, kojeg vodi Lea Gabrielle, dobio je veliku važnost usred trenutne američke izborne kampanje koja se odvija četiri godine nakon što su “ruski agenti” pokušali koristiti društvene mreže da potkopaju predsjedničku utrku 2016. godine. Naravno, to je također „istina“, iako američki specijalni istražitelj Robert Mueller, uz sav uloženi trud i dostupne informacije koje su mu dali CIA, NSA, FBI, DHS i druge agencije, nije uspio pronaći dokaze za te tvrdnje.

I ne zaboravite, nije istina ono što vidite, što se može dokazati i provjeriti, već je istina ono što kaže Faktograf, ma kako vam to suludo zvučalo. Za sada su sankcije za neposlušne isključenje iz društvenih mreža, ali Njemačka već ima zakon s novčanim kaznama, a sada za istinu na društvenim mrežama, ako je „politički nekorektna“, slijede i zatvorske kazne. Naravno, samo za poziv na nasilje i mržnju, ali objasnite Grcima s otoka Lezbos da nakon kaosa na otoku s 20 000 migranata i priljevom novih ne budu ljuti i ne iskale bijes na Facebooku, Twitteru ili nekoj drugoj mreži, jer do premijera i ministara ne mogu doći, a prepušteni su na milost i nemilost migrantskoj krizi i svim negativnim posljedicama koje nosi sa sobom.


Faktograf o Bijelim kacigama

Faktograf o Bijelim kacigama – POVEZNICA prema Facebook objavi